Miljöförvaltningen
 
 
Webinarium den 2 december kl 9.00-10.10
Så skapar du en cykelvänlig arbetsplats

Visste du att cykelpendlare i snitt har 1,3 färre sjukdagar per år och att ökat cyklande minskar risken för stress och depressioner? Att göra arbetsplatsen cykelvänlig visar att du bryr sig om dina medarbetares fysiska och psykiska hälsa, samtidigt som du bidrar till en bättre miljö. Cykelvänliga arbetsplatser gör med andra ord alla till vinnare. Och ju fler som cyklar desto fler cykelvänliga arbetsplatser behövs!

Välkommen till ett webinarium där du får inspiration, metoder och verktyg för att utveckla en cykelvänlig arbetsplats. Du möter en rad experter på området. Dessutom presenterar vi Årets cykelvänligaste företag, Årets nykomling och Årets cykelidé. Vinnarna delar med sig av sina bästa tips på hur du med enkla medel kan skapa en cykelvänligare arbetsplats.

Program

09.00 Välkommen!
Viktor Nordahl Bäcklund, projektledare, Cykelvänligast
 

09.05 Så påverkar cykling din hälsa
Peter Schantz, professor vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och Årets cykelhjälte 2018

09.20 Minskad biltrafik till förmån för cykel och gång = cityhandelns död. Eller?
Björn Sax Kaijser, seniorkonsult, Sweco och styrelseledamot i Fotgängarnas förening (FOT)

09.35 Cykelvänligast presenterar…
Årets cykelidé
Årets nykomling
Årets cykelvänligaste arbetsplats

09.55 Så skapar du en cykelvänligare arbetsplats
Viktor Nordahl Bäcklund, projektledare, Cykelvänligast

10.10 Tack för i dag!

 

Vilka är vi?  Projektet Cykelvänligast startades våren 2019 av Stockholms stad i samarbete med Cykelfrämjandet och Energi- och klimatrådgivningen. Hittills har närmare 50 företag gått med i projektet. Vill du också bli cykelvänlig? Läs mer på Cykelvänligast

 

Anmälan
Jag arbetar på
Jag arbetar på
Förnamn
Förnamn
Efternamn
Efternamn
E-post
E-post
Telefonnummer
Telefonnummer
Information om behandling av personuppgifter

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholms stad är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi behandlar dem för att kunna bjuda in till, genomföra och följa upp Cykelvänligast frukostseminarium. På sidan start.stockholm/dataskydd-miljoforvaltningen/ kan du läsa mer om dina rättigheter och hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter.