Tranemo kommuns logotyp

Sommarhälsning från Tranemo kommun till näringslivet! Information om frukostar och kompetensförsörjning mm.

Manda är ny näringslivskoordinator! Från och med mars månad 2018 har jag Manda Schillerås börjat som näringslivskoordinator på Tranemo kommun. Innan dess har jag bl.a jobbat på Västra Götalandregionen som företagsutvecklare. Ännu tidigare jobbade jag som turist- och landsbygdsutvecklare här på Tranemo kommun efter att ha studerat kulturgeografi på Umeå Universitet. Susann Gustafson och jag, Manda, kommer att jobba ihop i flera frågor med Pernilla Kronbäck som chef.

 

Näringslivet ligger högt på agendan, under våren har vi hunnit med flertalet företagsbesök samt genomfört en uppskattad näringslivsvecka som är ny från och med i år. Tranemo kommun har påbörjat internutbildningen Förenkla- helt enkelt där syftet är få ett bättre företagsklimat. Vi på Tranemo kommun vill tacka alla er som deltog eller visade runt kommunen på företag under näringslivsveckan! Den 9 november i år planerar vi för näringslivsgala, boka in redan nu!

Företagarfrukost 4/9. Återkoppling från april månads möte "utmaningar"

Tisdag 4 september 2018 kl 07.30-09.00 på Glasets Hus.

Frukosten är kostnadsfri! Anmäl dig senast den 29 augusti. Anmälan är bindande, "no show" debiteras med 100 kr.

Varmt välkomna!

Frukosten arrangeras i samarbete med Tranemo kommun, Företagarna i Kind och Kultur 1740.

 

Vill du ha information om byggklara tomter samt hur planprocesser går till? Vår planarkitekt Nadja berättar gärna mer. Kontakta nadja.ricklund@tranemo.se.

Utveckling av kompetensförsörjning. Jobbcentrum i Svenljunga och Tranemo kommuner har samlat en referensgrupp med företag, representanter från skolan samt näringslivsansvariga. Syftet är att jobba mer med kompetensförsörjning, utbilding och igenkännande av företag. Åsa Johansson asa.johansson@svenljunga.se är kontaktperson. Mer information finns på tranemo.se.  

Leader Sjuhärad är en av företagens vänner! Nu finns det möjlighet att ansöka om lokala servicelösningar. Se mer på  leader-sjuharad.se.  

Vill du veta mer om upphandling? Svenskt Näringsliv och Birgitta Laurent besökte Tranemo kommun under näringslivsveckan, här hittar du information om upphandling.  

Kika gärna in på vår evenemangskalender på svenljungatranemo.se. Här kan du se men även lägga in evenemang! Susann Gustafson hjälper gärna till!

Frukost på Textile Fashion Center i Borås den 13 juni med tema Ungas Framtid. Anmäl dig här! 

Företagsbesök?

Vill du att politiker och tjänstemän ska besöka ditt företag? Vi kommer gärna på besök för att höra vad som är viktigt för just ditt företag och hur vi tillsammans kan arbeta för ett starkt och bra företagsklimat. Kontakta  manda.schilleras@tranemo.se eller susann.gustafson@tranemo.se.

 
 
 
 

Glad sommar! Hälsar Manda, Susann och Pernilla