Skriv ut

Aktuellt om vård, omsorg och forskning

21 december 2018

 
 

Välkommen till nyhetsbrevet Livsviktigt. Här berättar vi om vad som händer inom Stockholms Sjukhem när det gäller vård, omsorg och forskning.  

 
 

Peter Strang om ensamhet och varför frågan är så laddad

Att känna sig ensam kan vara skadligt både psykiskt och fysiskt. Men det finns strategier för att ta sig ur ensamhet. Läs vår intervju med Peter Strang, cancerläkare och professor inom palliativ medicin vid Karolinska Institutet och Stockholms Sjukhem.

 

Läs intervjun med Peter Strang på webbplatsen.

 
 

Först med automatisk överföring av patientdata till TakeCare

Stockholms Sjukhem är först i världen med trådlös, automatisk överföring av patientdata direkt in i journalsystemet TakeCare. Något som ger ökad patientsäkerhet och underlättar arbetet för medarbetarna.

– Det är alltid roligt och spännande med lösningar som förhöjer patientsäkerheten och ger medarbetarna effektivare sätt att arbeta, säger Agneta Björkman, enhetschef på den kirurgiska rehabiliteringsavdelningen 3 på Stockholms Sjukhem.

Läs mer om hur patientdata trådlöst och automatiskt förs över till journalsystemet.

 
 

Stockholms Sjukhem får stöd för patientnära forskning

Tre forskningsprojekt knutna till primärvård och rehabilitering inom Stockholms Sjukhem har beviljats 1,4 miljoner kronor från Stockholms läns landstings satsning på forskningsstöd för nätverkssjukvård.

– Det är de tre projekten DISKO, Hi-Balance och STRONGER som har beviljats 1,4 miljoner av landstingets forskningsstöd för nätverkssjukvård under 2019, berättar lektor Elisabet Åkesson vid FoUU-enheten. Projekten är alla kopplade till Stockholms Sjukhems verksamheter inom rehabilitering och primärvård samt har även koppling till Karolinska Universitetssjukhuset, Danderyds Sjukhus och Karolinska Institutet.

Läs mer om forskningsprojekten.  

 
 

Klart vilka projektansökningar som går vidare

– Vi är väldigt glada över det stora intresset att söka projektstöd från Stockholms Sjukhems jubileumsprogram för forskning, utveckling och innovation för nyskapande äldrevård, säger FoUU-kommitténs ordförande Ewa Ställdal. Stiftelsens FoUU-kommitté har beslutat att tillstyrka 18 av de totalt 45 ansökningar som har kommit in.

 

Läs mer på webbplatsen.

 

ASIH Bromma får innovationspris för vårdbehovsmätning

Stockholms Sjukhems innovationspris 2018 går till Katarina Hellberg, Mats Linderholm, Madeleine Melander, Henrietta Gripwall och Birgitta Wiklund vid ASIH Bromma. De får priset för sitt projekt "Vårdbehovsmätning ASIH Bromma":

– Varje ASIH team ansvarar idag för drygt 30 patienter. Vårdbehovet för patienterna varierar mellan ett besök i veckan till flera besök per dag. Att bättre kunna förutse behovet för enskilda och kunna aggregera dessa behov till gruppnivå har stor potential för att ge våra medarbetare bättre förutsättningar att ge god vård och samtidigt erbjuda en bra arbetsmiljö.

Läs mer om innovationspriset.

 
 

E-hälsoprojekt har ökat digital kompetens

Hela 200 medarbetare på Stockholms Sjukhem har höjt sin IT-kompetens tack vare ett stort e-hälsoprojekt. En satsning som stiftelsen deltagit i tillsammans med elva andra idéburna aktörer via Famna, riksorganisationen för idéburen välfärd.

 

– Syftet har varit att höja IT-kompetensen för att underlätta medarbetarnas vardag och på så sätt ge dem, patienterna och de boende en bättre hälsa i slutändan, säger Therese Lindberg, verksamhetschef på Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende. Det är medarbetare vid vård- och omsorgsboendet samt inom geriatriken som har deltagit i projektet.

 

Läs mer om e-hälsoprojektet.

 
 

Nytt jobb nästa år?

Restaurangens öppettider

Vill du arbeta i en verksamhet präglad av omtanke, respekt och kunskap? Idag är vi närmare 900 medarbetare vid våra verksamheter i Bromma och på Kungsholmen. Välkommen att bli en av oss! Du hittar aktuella lediga jobb på vår webbplats:

 

Lediga tjänster

Under jul- och nyårshelgen är vår restaurang på Kungsholmen öppen vardagar kl. 09.00-15.30, röda dagar är det stängt. Välkommen!

Här hittar du veckans lunchmeny.

 


Personuppgifter som sparas om dig som prenumererar på Livsviktigt
I enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR) vill vi informera dig om att vi har registrerat din mejladress. Din mejladress används enbart för att skicka ut vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken "Avsluta prenumeration" som finns längst ner i varje nyhetsbrev. Då raderas din mejladress automatiskt från nyhetsbrevets register.

 

 

Stockholms Sjukhem bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte. Vi erbjuder ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, primärvård, rehabilitering och äldreomsorg. Följ oss gärna på:

Facebook Instagram LinkedIn Twitter