Skriv ut

Aktuellt om vård, omsorg och forskning

8 november 2018

 
 

Välkommen till nyhetsbrevet Livsviktigt. Här berättar vi om vad som händer inom Stockholms Sjukhem när det gäller vård, omsorg och forskning.  

 
 

Stockholms Sjukhem godkända för vårdval geriatrik

Hälso- och sjukvårdsnämnden har godkänt de första vårdgivarna inom vårdval geriatrik – Stockholms Sjukhem och Capio Geriatrik Nynäshamn.

Vårdval geriatrik startar den 1 maj 2019 och gäller vårdgivare som har egna lokaler. För Stockholms Sjukhem gäller vårdvalet den geriatriska verksamheten på Kungsholmen, som i samband med starten i maj nästa år också kommer att öppna en minnesmottagning.

– Vi välkomnar beslutet att införa vårdval inom geriatriken och är glada att vara först ut att bli godkända, säger sjukhusdirektör Karin Thalén. Vårdvalet ger oss förutsättningar att vara långsiktiga, vilket krävs för att bygga de nätverk och den samverkan som behövs för att trygga en mer sammanhållen vård för de mest sjuka äldre i Stockholm.

Läs mer om vårdval geriatrik.

 
 

Äldre mycket nöjda med vård- och omsorgsboendet

Trivsel, bemötande och utomhusmiljö är de områden som får högst betyg av de äldre som bor på Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende visar Socialstyrelsens årliga undersökning.

– Vi är mycket stolta över det goda resultatet, säger Therese Lindberg som är verksamhetschef på vård- och omsorgsboendet. De som bor hos oss upplever ett bra bemötande från personalen och att boendet är trivsamt. Vi har en fantastisk tillgång i vår stora park och har under det senaste året satsat på att öka utbudet av aktiviteter utomhus. Andelen som är nöjda med de aktiviteter som erbjuds i boendet är också hög i förhållande till andra boenden.

Läs mer på vår webbplats.

 
 

Stort intresse för Stockholms Sjukhems jubileumsprogram

Många vill vara med och göra vården för sjuka och sköra äldre bättre.
Det har kommit in totalt 46 ansökningar i den första öppna utlysningen av medel från Stockholms Sjukhems jubileumsprogram för nyskapande äldrevård.

– Vi har strävat efter att få in bra idéer från vår egen verksamhet och det har lyckats, säger Johan Permert, tf FoUU-chef. Nästan 30 ansökningar kommer från medarbetare inom olika delar av Stockholms Sjukhems egna kliniska verksamheter.  Vi ville också få in ansökningar från kompetenta externa partners och forskare som vill knyta an till samarbete med Stockholms Sjukhem, och även här kan vi konstatera att vi har fått in ett stort antal intressanta ansökningar.

Läs mer om jubileumsprogrammet.

 

Filmad föreläsning: Livsstil som förebygger demens

 

Professor Miia Kivipelto föreläste den 22 oktober på Stockholms Sjukhem om hur livsstil kan förebygga demenssjukdom. Miia Kivipelto är innehavare av Stockholms Sjukhems donationsprofessur i klinisk geriatrik vid Karolinska Institutet och ledare för banbrytande forskning som visat att aktiva livsstilsförbättringar påverkar risken för att drabbas av demens.

Här kan du se en film från föreläsningen.

 

Läs en intervju med Miia Kivipelto: Vi ska tala om friskfaktorer inte bara riskfaktorer.

 

VACCINERA DIG MOT ÅRETS INFLUENSA

 

Från 6 november till 1 december har Stockholms Sjukhems husläkarmottagning drop-in för vaccination på tisdagar och onsdagar 14-16.

Från 1 december till 28 februari är det drop-in tisdagar 14-16.

Vaccinationen är gratis för riskgrupperna kroniskt sjuka, gravida samt personer över 65 år.

Läs mer om vaccination mot influensa.

CHATTA MED OSS!

 

Vi har lanserat en chatt på vår webbplats. Där kan du som besöker webbplatsen få svar på dina frågor. Det är receptionen på Kungsholmen som svarar i chatten.

– Att möta våra besökare även direkt på nätet är ytterligare ett sätt för oss att ge en så bra service som möjligt, säger Yvonne, receptionist på Kungsholmen. I chatten svarar vi på allmänna frågor om vår verksamhet. Chatten är öppen vardagar mellan 9-15 när redaktörerna är tillgängliga.

 
 

Vill du arbeta med oss?

Besök vår restaurang!

Vill du arbeta i en verksamhet präglad av omtanke, respekt och kunskap? Idag är vi närmare 900 medarbetare vid våra verksamheter i Bromma och på Kungsholmen. Välkommen att bli en av oss på Stockholms Sjukhem! Du hittar aktuella lediga jobb på vår webbplats:

 

Lediga tjänster

Stockholms Sjukhem satsar för att erbjuda måltider av högsta kvalitet. Maten till patienter, boende och lunchgäster lagas i eget kök från utvalda råvaror, varav drygt 25 procent är ekologiska och närodlade. På Kungsholmen finns vår restaurang som är öppen för allmänheten.

Här hittar du veckans lunchmeny.

 


Personuppgifter som sparas om dig som prenumererar på Livsviktigt
I enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR) vill vi informera dig om att vi har registrerat din mejladress. Din mejladress används enbart för att skicka ut vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken "Avsluta prenumeration" som finns längst ner i varje nyhetsbrev. Då raderas din mejladress automatiskt från nyhetsbrevets register.

 

 

Stockholms Sjukhem bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte. Vi erbjuder ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, primärvård, rehabilitering och äldreomsorg. Följ oss gärna på:

Facebook Instagram LinkedIn Twitter