Skriv ut

Aktuellt om vård, omsorg och forskning

19 september 2018

 
 

Välkommen till nyhetsbrevet Livsviktigt. Här berättar vi om vad som händer inom Stockholms Sjukhem när det gäller vård, omsorg och forskning.  

 
 

Nytta och nyskapande i fokus för jubileumsprogram

Stockholms Sjukhems jubileumsprogram för nyskapande äldrevård genom forskning, utveckling och innovation lanserades i samband med stiftelsens 150 årsjubileum. I höst sker den första öppna utlysningen av projektmedel.

 

Jubileumsprogrammet syftar till att förbättra vård och omsorg för de mest sjuka och sköra äldre, såväl inom Stockholms Sjukhems verksamheter, som nationellt och internationellt. Stiftelsen har avsatt 25 miljoner kronor till det femåriga forskningsprogrammet och i höst sker den första öppna utlysningen. Vill du vara med och förbättra vården för de mest sjuka och sköra äldre? Från 1 oktober kan du ansöka om stöd för forskning, utveckling och innovation från jubileumsprogrammet.

 

Läs mer  om jubileumsprogrammet.

 

Enklare remissväg för rehab

Du som har behov av planerad neurologisk rehabilitering kan få det på Stockholms Sjukhem. Vi erbjuder både neurologisk dagrehabilitering och inneliggande rehabilitering för dig som har en remiss. Nytt fr o m 1 september 2018 är att din läkare skickar remissen direkt till den vårdgivare som du väljer för din rehabilitering.

Läs mer på vår webbplats.

 
 

Uppskattad och fartfylld parkfest

Stockholms Sjukhems park på Kungsholmen förvandlades till folkpark för en dag i slutet på augusti.

Boende, patienter och närstående kunde spela boule, skjuta luftgevär, dansa till Ingez orkester och lyssna på trubadur. Det bjöds också på lunchbuffé och fika under dagen. Den uppskattade parkfesten genomfördes med stöd av en donation som Stockholms Sjukhem har fått från Jan Wallander, tidigare vd och styrelseordförande i Handelsbanken. Donationen är ägnad att bidra till patienter och boendes trivsel.

Läs mer och se härliga bilder från parkfesten på vår webbplats.

 
 

Aktiv trots artros - hur kan man förebygga och behandla?

Artros är vår vanligaste ledsjukdom och det är många som söker kunskap om hur man kan förebygga och behandla. Vi har sammanställt råd och tips om fysisk aktivitet och kost – två områden som har stor betydelse. En vanlig missuppfattning om artros är att det är en förslitning, det är det inte, utan att det är en ledsjukdom. Vid förslitning ska man inte belasta men vid artros så behöver leden belastning.

Klicka här för tips om fysisk aktivitet vid artros.

Klicka här för att ta del av dietisternas kostråd.

Etikprisseminarium med Peter Strang

Professor Peter Strang tilldelades Statens medicinsk-etiska råd, Smers, etikpris 2017 för sina pionjärinsatser för att öka människors livskvalitet i livets slutskede och utveckla den palliativa vården. Den 25 oktober håller Peter Strang sitt etikprisseminarium på Stockholms Sjukhem.

Mer information och anmälan via SMER:s webbplats

 
 

Vill du arbeta med oss?

Besök vår restaurang!

Vill du arbeta i en verksamhet präglad av omtanke, respekt och kunskap? Idag är vi närmare 900 medarbetare vid våra verksamheter i Bromma och på Kungsholmen. Välkommen att bli en av oss på Stockholms Sjukhem! Du hittar aktuella lediga jobb på vår webbplats:

 

Lediga tjänster

Stockholms Sjukhem satsar för att erbjuda måltider av högsta kvalitet. Maten till patienter, boende och lunchgäster lagas i eget kök från utvalda råvaror, varav drygt 25 procent är ekologiska och närodlade. På Kungsholmen finns vår restaurang som är öppen för allmänheten.

Här hittar du veckans lunchmeny.

 


Personuppgifter som sparas om dig som prenumererar på Livsviktigt
I enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR) vill vi informera dig om att vi har registrerat din mejladress. Din mejladress används enbart för att skicka ut vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken "Avsluta prenumeration" som finns längst ner i varje nyhetsbrev. Då raderas din mejladress automatiskt från nyhetsbrevets register.

 

 

Stockholms Sjukhem bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte. Vi erbjuder ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, primärvård, rehabilitering och äldreomsorg. Följ oss gärna på:

Facebook Instagram LinkedIn Twitter