Aktuellt just nu


Välkomna till årets sista nätverksträff!

Välkommen på en företagarlunch med Jultallrik tillsammans med Hylte Näringsliv & Svenskt Näringsliv och diskutera hur  företagsklimatet kan bli ännu bättre. Mötet inleds med att Ronny Löfquist, kommunstyrelsens ordförande, presenterar Näringslivsprogrammet.  

Datum: 8 december  Tid: 12.00-13.30 

Var: Torups Gästgivaregård, Gamla Nissastigen 18, Torup

Anmäl dig till företagslunchen här

 

Praktik kan leda till feriearbete

Under hösten var det 130 elever som var ute på praktik från Örnaskolan från årskurs 9. Eleverna har fått väldigt bra respons från företagen som varit nöjda med sina praktikanter berättar Emma Vari studie-och yrkesvägledare. Praktiken har lett vidare till att några av eleverna har fått extrajobb, vilket hon tycker är jätteroligt.

Klädhörnan har en lång historia bakom sig med att ta emot praktikanter och var en av de 79 företag som erbjöd praktikplats hos sig. Ann-Louise Gullberg tycker att det är positivt att Örnaskolan har återinfört praktik för sina elever, något dem saknat och ser som en självklarhet att de som företag ställer upp med.

Jättepositivt ser bara fördelar med att ha praktik. Det är viktigt att de i nian får prova på branscher i arbetslivet så att de vet vad de vill göra eller märker att det inte är något för dem.

Ann-Louise Gullberg, Klädhörnan, ser även praktik som en bra inkörsport till feriearbete.

Anmäl ditt intresse för ha en praktikant under våren v. 7 ute på ert företag här!

 

Stort tack till alla er som deltog på Höstträffen på Alebo Pensionat den 14 november!

En kort summering av informationen som delgavs på mötet kommer här,

  • Turistinformationen kommer att från och med våren 2017 att ligga på Hylte kommuns Kontaktcenter. Vilket innebär en ökad tillgänglighet då det är öppet fem dagar i veckan året runt och även över lunch
  • Premiär för Magasinet VisitHylte 2017, som är en förnyad version av den gamla Hylteguiden
  • Premiär även för kartan VisitHylte 2017, som är en karta som innehåller både tätortskartor och översiktskarta
  • Då Hylte ligger strategiskt när det gäller cykelturism, pågår ett arbete med att blåsa liv i Hylteslingan igen. Leden är inventerad när det gäller frambarhet och märkning, så nu kvarstår att ta fram uppdaterat kart- och informationsmaterial samt att involvera företagen
  • Infopoint Sunnaryd, en gemensam Turistbyrå där Hylte, Värnamo, Gislaved och Ljungby samverkar, har haft ett mycket bra flöde av turister 2017. Cirka 1700 aktiva besökare och ca 500 som hämtat material

Här hittar ni informationen från föreläsningen om Sociala medier.

Lena Hagman Bogren

 

Nytt från Politiken

För att ytterligare vässa företagsklimatet i Hylte kommun genomförs ett antal förändringar inför 2017. Förhoppningen är att det ska bli enklare att driva företag i vår kommun. Våra dialogmöten fortsätter i oförminskad skala. Välkommen att höra av er för att boka tid för en träff.

- Förenklad bygglovstaxa.

 Förändringen innebär att man på ett enkelt och tydligt sätt direkt på hemsidan kan utläsa vilken kostnad som följer en viss åtgärd.

- Enhetligt och sänkt pris på industrimark.

 Tidigare har priset varit olika beroende på var marken ligger i kommunen. Från och med årsskiftet kostar kommunal industrimark 25 kr/km2. Den största förändringen sker på tidigare "A område" där priset tidigare var 50 kr/m2.

- Under första kvartalet kommer en inköpare/upphandlare rekryteras. Den nya tjänsten ska ha en hög kompetens inom LOU. Detta för att vi som kommun ska göra bättre upphandlingar. Det är viktigt att vi ger alla, gärna det lokala näringslivet rätt förutsättningar att göra affärer med Hylte kommun.

Ronny Löfquist (S)

Telefon: 0733-718002

Mail: ronny.lofquist@hylte.se

 

Inspirationsföredrag om ledarskap!

Vad är framgångsrikt ledarskap för dig? - Hur blir du en bra ledare?- Påverkar ditt ledarskap dina relationer – på riktigt?- Hur ser bankerna på dig som ledare vid kreditbedömning? Dessa frågor bollas under en inspirerande förmiddag på Rydö Golfkrog.

 

Datum: 1 december

Tid: 8.00-11.30

Plats: Rydö Golfkrog

 

Anmälan senast 25 november!

Åsa-Lina Olsson, Växa Sverige, Telefon 010-471 03 42, sms 070-8250716 eller mail asa-lina.olsson@vxa.se

 

Mer om evenemanget här!

 

Inspirationsträffen arrangeras av; Växa Sverige, Hushållningssällskapet Halland, LRF Konsult, Rådgivarna, Högskolan i Halmstad, KK-stiftelsen, Södra Hestra Sparbank, Hylte Sport & Event, och Relationer - på riktigt.Går det bra för ditt företag eller finns det någon särskild entreprenör som du vill att vi ska skriva om? Vi vill gärna lyfta positiva händelser som sker i Hylte kommuns näringsliv. Tveka inte att höra av dig till fanny.pettersson@hylte.se med ditt tips!


Vi vill även påminna om att Hylte Näringsliv & Turism finns på Facebook och Instagram, gå gärna in där och "gilla" våra sidor för kontinuerliga uppdateringar om nyheter samt vad som sker i Hylte kommuns näringsliv.

Hylte Näringsliv på Facebook

Hylte Turism hittar du på Instagram under #upplevhylte samt Facebook

Vänliga hälsningar

Fanny Pettersson, Näringslivsutvecklare
Telefon: 073-371 83 53
Mail: fanny.pettersson@hylte.se 


Lena Hagman-Bogren, Turistkoordinator
Telefon: 073-371 82 14
Mail: lena.hagman-bogren@hylte.se