Aktuellt just nu

Sommarhälsning från Ronny Löfquist (S)

För andra året i rad skickar Ronny Löfquist Kommunstyrelse ordförande (S) en Sommarhälsning till näringslivet. Här nämns Hylte kommun och dess utveckling. Stora Ensos satsning, Tiraholms Fisk som bygger hotell, fortsatt klättring i Svenskt Näringslivs lokala företagsklimat rankning, Broa över nominering, matchningsfrågor. Gå in och läs mer på Sommarhälsning från Ronny Löfquist.

Invigning av Företagscentret 24 augusti

SAVE THE DATE! Kom och mingla den 24 augusti kl. 16.00 när Företagscentret i Hylte invigs. Träffa det lokala näringslivet och aktörer kopplat till näringsliv.

Företagscenter finns till för dig som redan driver företag i Hylte kommun och för dig som vill starta. Här kan du boka in dina möten med olika samarbetspartners som NyföretagarCentrum, Coompanion, Almi och affärsutvecklingsstödet Timbanken, samt Connect.

Det är Länsförsäkringar Halland som upplåter delar av sina kontorslokaler till det lokala näringslivet som ska användas som en mötesplats för Hyltes näringsliv och kommer att drivas av kommunen som vill göra det enklare för dig som vill starta, driva och utveckla företag. Här kan du som företagare träffa andra företagare, bredda ditt nätverk och utbyta erfarenheter som kan bidra positivt i din och ditt företags utveckling. Här finns samtals- och arbetsrum att boka när du behöver. Där arrangeras också aktiviteter för att utveckla dig och ditt företag.

Företagscentret är centralt placerad på Storgatan i Hyltebruk på 155 fräscha nyrenoverade kvadratmeter fördelade på sex kontor, ett sammanträdesrum och en mindre fikarum med ett pentry.

Välkommen!


Ta ditt företag till nya höjder

Driver du ett bolag med stor potential och har du bestämt dig för att satsa på en expansiv tillväxt? Behöver du hjälp på vägen för att nå målen?

Då ska du ta chansen att komma och träffa Connect Sverige Region Väst tillsammans med Hylte kommuns Näringslivsenhet för ett individuellt möte. Vi matchar dig med det bästa stödet för din tillväxtresa. Det finns totalt sex tider att välja mellan enligt nedan.

Mötena kommer äga rum den 12 september på det nya Företagscentret, Storgatan 12, 314 80 Hyltebruk. Anmälan sker till fanny.pettersson@hylte.se

Anmäla dig till Stora Connect-dagen 2017 - trender, värderingar & framtid den 19 september?

Entreprenörskola för ungdomar i sommar

UngDrive vänder sig till ungdomar i åldrarna mellan 15-19 år och pågår under sommarlovet. Satsningen bidrar till att stimulera ungdomars förmåga att starta och driva företag, vilket på sikt kan leda till fler arbetstillfällen i regionen. Det är ett sätt att tidigt skapa intresse för eget företagande och ger möjligheter att testa idéer och få kunskap om vad det innebär att driva ett företag. UngDrive sker i samverkan mellan Hylte, Falkenberg och Laholms kommun.

Avlsutning den 27 juli på Torups Gästgivaregård.

Turista Hemma

För tredje året i rad hölls Turista Hemma aktiviteten i Hylte kommun. Sveriges nationaldag 6 juni är Turista Hemma-dagen då besöksmål och verksamheter öppnar upp och välkomnar dig som hemmaturist att utforska och njuta av ditt Hylte.

Resultatet för de deltagande företagarna under årets aktivitet har varit varierande. Hälften av de jag varit i kontakt med i skrivande stund hade bra med besök och försäljning, medan andra hälften inte varit fullt så nöjda. Förhoppningsvis blir det bättre ju mer inarbetad aktiviteten blir.

Lena Hagman Bogren         
Turistkoordinator
Hylte kommun

Inbjudan till Sommarfest för företagsaktiviteter

Delta med företaget i Sommarfesten lördagen den 19/8 i Hylte. Arrangemanget är ett samarbete mellan Hylte Kommun, Svenska Kyrka och Hylte Sport & Event.

Sommarfesten bjuder in aktörer i samhället att vara med och bidra på sitt egna sätt utifrån vad som passar just er bäst. Företag kan vara med antingen genom att anmäla lag till Lilla Klassikern, välja att hålla öppet hus på företaget, visa upp företaget i Hyltebruks centrum, sponsra med priser, nummerlappar etc. till tävlingen.

Vid frågor eller funderingar kontakta Anna Larsson, anna@hyltesportevent.se 0709793018.

För mer information läs mer på www.hyltesportevent.se 

Hylte Award Partys pristagare

Företagarna i Hylte arrangerade för näringslivet i kommunen en guldkantad fest ute på Brännögård, när de utsåg Årets företagare, Årets unga företagare och Årets tjänstemän. Under kvällen utsågs även Årets möjliggörare och Årets eldsjäl. Här nedan finner ni pristagarna 2017. Stort grattis till era utmärkelser.

Årets pristagare 2017:

  • Bendex utsåg till Årets företagare: Daniel Alexandersson och Johan Björklund som tillsammans äger och driver Bendex.
  • Årets unga företagare: George Larsson.
  • Årets kommunala tjänsteman: Evelina Samuelsson, näringslivsutvecklare vid Hylte kommun.
  • Årets möjliggörare: Jan Lundsten, vd på AJ företagshotell i Hyltebruk.
  • Årets eldsjäl: Anna Larsson, Hylte sport och event.

Varje år har man chansen att nominera den person man anser ska tilldelas Årets företagare, Årets unga företagarte, Årets tjänsteman. Håll utkik på Företagarnas i Hyltes hemsida och Facebook.

Ny Kulturutvecklare Ola Persson

Ola Persson, är nytillträdd kulturutvecklare i Hylte kommun och har erfarenhet från STPLN i Malmö som är en mötesplats, ett makers-space och en inkubator för kreativa projekt. Som projektledare koordinerade han verksamhetens externa samarbeten kring scenkonst, konstutställningar, föreläsningar och workshops. Ola har i många år varit aktiv i Sjönevadsfesten som ä̈r en community arts festival arrangerad av Drivvedkompaniets kulturförening. Som musiker är han verksam i Driftwood Company ifrån Unnaryd.

 

- Att arbeta för att ge andra tillgång till berikande kultur är något som jag ser som ett stort ansvar och ett väldigt belönande arbete att få utföra och ser framemot att få lära känna alla er som är den drivande kraften bakom kulturen i Hylte kommun.

 

Om ni har några frågor eller funderingar, tips eller tankar så hör av er till Ola Persson Ola.Persson@hylte.se, 0731489470.

Trevlig sommar önskar Hylte Turism och Näringsliv!

 Med vänliga häslningar.

 Lena Hagman-Bogren & Fanny Pettersson

 

Går det bra för ditt företag eller finns det någon särskild entreprenör som du vill att vi ska skriva om? Vi vill gärna lyfta positiva händelser som sker i Hylte kommuns näringsliv. Tveka inte att höra av dig till fanny.pettersson@hylte.se med ditt tips!


Vi vill även påminna om att Hylte Näringsliv & Turism finns på Facebook och Instagram, gå gärna in där och "gilla" våra sidor för kontinuerliga uppdateringar om nyheter samt vad som sker i Hylte kommuns näringsliv.

Hylte Näringsliv på Facebook

Hylte Turism hittar du på Instagram under #upplevhylte samt Facebook

Vänliga hälsningar

Fanny Pettersson, Näringslivsutvecklare
Telefon: 073-371 83 53
Mail: fanny.pettersson@hylte.se 


Lena Hagman-Bogren, Tursitkoordinator
Telefon: 073-371 82 14
Mail: lena.hagman-bogren@hylte.se