Aktuellt just nu


Missa inte årets sista nätverkslunch

Lyssna på kunden och bli en vinnare: Öka försäljningen med kontinuerlig träning

Omfattande studier visar att de säljare och organisationer som skapar de bästa resultaten konsekvent gör tre saker: man lyssnar aktivt på sina kunder, man lär känna sina styrkor och svagheter, och man utvecklar och tränar hela tiden på det man behöver förbättra. De mest framgångsrika säljarna och företagen har mycket gemensamt i hur man jobbar dagligen. För varje moment, från den inledande kontakten till den avslutande förhandlingen, har man ett sätt att arbeta som över tid ger betydligt bättre resultat än genomsnittet. Alla kan lära sig av dessa företag, och under föredraget kommer vi ge konkreta exempel och tips som går att använda redan samma dag.

 

 

Datum: 2015-12-11

Tid: 11:30-14:00

Plats: Tmac Stallinredningar, Bokarpsvägen 1, Hyltebruk

Värd: LRF Konsult bjuder på lunch

Anmäl dig till: pu@connectvast.se

 

 

 

 


Utveckla ditt företag med Exportklubben i Halland

 

Vill du driva framgångsrik internationalisering av ditt företag? Har du aktiviteter inom export eller import som du vill utveckla? Behöver du stöd eller inspiration för att komma vidare? Då välkomnar vi dig till informationsmöte om vår satsning Exportklubben i Halland.

Du får:
* Information om satsningen Exportklubben i Halland
* Lyssna till företagare som berättar om sina internationella erfarenheter
* Nätverka med andra företag med liknande behov

Efter informationsträffen har du möjlighet att delta i Exportklubben i Halland som tar nästa steg i mars 2016. Under 1,5 år får du ta del av insatser för att öka ditt företags internationaliseringsgrad genom bl. a. professionellt samtalsledda grupper, utbildning och rådgivning.

Orter och datum för informationsträffarna:
Halmstad 21 januari 2016, kl 8.00-10.00   
Varberg  21 januari 2016, kl 15.00-17.00.

Varmt välkommen!

 


Ögonkontakten i Torup firar 25 år!

I veckan besökte vi Ögonkontakten i Torup som just nu firar hela 25 år. Vi tog oss en liten pratstund med ägaren Claes-Göran Ylander och hans kollega Anchi Eriksson i deras fina k-märkta hus i centrala Torup som deras butik ligger i. De hyr lokalen av grannen Gästgiveriet. Lokalen fungerade förr i tiden som häststall för kuskarna som övernattade i Torup.

 

Claes-Göran har arbetat som optiker i många år och började sin karriär i Halmstad, men upptäckte att flera kunder kom ifrån vår region och tänkte då att han skulle ta chansen att starta upp en egen verksamhet med bas i Torup. 1990 drog han ensam igång sin praktik, initialt i andra lokaler i Torup, men sedan 1996 finns han alltså i det röda charmiga huset inne i samhället. 1997 klev en tjej vid namn Anchi in och frågade om Claes-Göran hade behov av personal och sedan dess har de arbetat sida vid sida. Teamet upplevs väldigt samspelt och har en gemensam syn på hur verksamheten ska drivas. Under samtalets gång blir det tydligt att individanpassad kundservice, det personliga mötet och att fokus ligger på att se varje kunds unika behov är något som präglar deras verksamhet och gör den unik i en bransch som allt mer pressas av olika lågpriskedjor.

 

Kunderna är både av privat karaktär samt företag som har avtal med butiken. Upptagningsområdet är stort och kunderna åker gärna en bit för att få ta del av Claes-Göran och Anchis service och kunskap. Något som gemene man kanske inte känner till är att på Ögonkontakten slipas och monteras dina beställda glasögon på plats, en faktor som ytterligare bidrar till att du kan räkna med att dina glasögon kommer att passa dig perfekt.

 

Butiken är fylld av glasögonbågar av alla dess slag och dom hjälper till att hitta bågen som passar just dig.  Det finns även ett stort utbud av barnglasögon, någon som också är unikt för butiken.

 

För mer information om butiken besök dem gärna eller kika in på deras hemsida http://ogonkontakten.se eller gilla deras sida på Facebook.

 

Än en gång - stort grattis till ert jubileum!


Nytt företag i kommunen

Ida Karlsson Lalander heter tjejen som studerar Digial Design på distans via Kristiandstads Högskola. Vid sidan om studierna driver hon ett företag där hon bland annat erbjuder företag och privatpersoner hjälp med sina hemsidor. Framför allt sysslar hon med det grafiska så som headers och bakgrunder, men jobbar också mycket med bildbehandling och annat som har med hemsidor att göra. Nästa år planerar hon att starta upp en fotoverksamhet inom företaget så att hon även kommer att kunnde erbjuda fotografering upptill. Kika in på hennes hemsida för mer information!

www.iklwebbfoto.se

Lycka till Ida önskar vi dig!


Går det bra för ditt företag eller finns det någon särskild entreprenör som du vill att vi ska skriva om? Vi vill gärna lyfta positiva händelser som sker i Hylte kommuns näringsliv. Tveka inte att höra av dig till evelina.samuelsson@hylte.se med ditt tips!


Vi vill även påminna om att Hylte Näringsliv & Turism finns på Facebook och Instagram, gå gärna in där och "gilla" våra sidor för kontinuerliga uppdateringar om nyheter samt vad som sker i Hylte kommuns näringsliv.

Hylte Näringsliv på Facebook

Hylte Turism hittar du på Instagram under #upplevhylte samt Facebook

Vänliga hälsningar

Evelina Samuelsson, Näringslivsutvecklare
Telefon: 073-371 83 53
Mail: evelina.samuelsson@hylte.se 


Lena Hagman-Bogren, Tursitkoordinator
Telefon: 073-371 82 14
Mail: lena.hagman-bogren@hylte.se