2019-02-28

Nyhetsbrev - Kultur- och fritidsnytt, Skurups kommun

Kultur- och fritidsnytt är till för alla som är intresserade av vad som är på gång inom kultur och fritid i Skurups kommun. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden.


Nationaldagen

Årets nationaldagsfirandet kommer att äga rum i Skurups stadspark eftersom gräsmattan i Svaneholms slottspark kommer att grävas upp under våren och arbetet hinner inte bli klart före 6/6.

Skurups kommun ser fram emot nationaldagsfirandet och medverkan från er föreningar som finns i kommunen. Ni som är intresserade av att deltaga under nationaldagen ska lägga ett mail till kultur- och fritidsenheten senast den 4 april.

Kulturfritid@skurup.se


Påsklovskul 2019

Sportlovet avverkat och påsklovet knackar på dörren! Kultur & fritid samordnar era respektive aktiviteter och marknadsför dem på gemensam front via posters, sociala medier samt övriga kanaler som når barn och unga.

Vänligen anmäl er aktivitet via länken nedan! OBS! Senast 31 mars.

Klicka här  


Till föreningar - Sök stöd/bidrag

Utvecklingsstöd & Utvecklingsstöd - Kultur

Föreningar som ansökt om utvecklingsstöd eller utvecklingsstöd - kultur med ansökningsdatum 31 oktober 2018 finner fördelningen via nedanstående länk.

Klicka här

 

 

Stöd till sociala föreningar

15 april är sista dag att ansöka om stöd till sociala föreningar. Syftet med detta stöd är att stödja föreningar som bedriver social verksamhet som stimulerar till en positiv utveckling för medborgarna i Skurups kommun.

 

Klicka här

Utvecklingsstöd & Utvecklingsstöd - Kultur

Sista ansökningsdag för att ansöka om utvecklingsstöd eller utvecklingsstöd - kultur är den 30 april. Föreningar har där möjlighet att söka för projekt som planeras att genomföras under sommaren eller hösten 2019.

Klicka här


Skurups biblioteks kulturkalender

Skurups bibliotek arrangerar en rad olika arrangemang under våren 2019. Ni finner bibliotekets kulturkalender via länken nedan.

Klicka här


Idrottspris, kulturpris, kulturstipendium & arkitekturpris

Kulturpris, kulturstipendium & arkitekturpris

 

Nu är det dags att nominera/ansöka om kommunens kulturpris, kulturstipendium eller arkitekturpris. Sista dag för detta är den 25 mars.

 

Klicka här

Idrottspris

Nu är det dags att nominera en aktiv eller ledare som gjort särskilt värdefulla insatser inom det idrottsliga verksamhetsområdet. Sista dag för nominering är den 25 mars.

Klicka här

 


Hamid Mohammadi ställer ut skulpturer och målningar på Skurups Bibliotek i mars-april.

Vernissage den 12 mars kl 16-18. Musikunderhållning med Erfan Mohammadi.

Klicka här


Föreningsträff med Skåneidrotten

Den 19 mars kl 18:00-20:00 bjuder Skåneidrotten in kommunens idrottsföreningar till en föreningsträff. 

Träffen sker på Skurups Sparbank Arena  - Konferensrummet. Representant från kommunen kommer även vara på plats för att informera och svara på eventuella frågor.

Klicka här


Klicka på bilden nedan för att se kommande kulturarrangemang i Skurups kommun


Vad händer på kommunens Fritidsgårdar?

Öppen Arena är tillbaka! Efter önskemål från kommunens unga och lite omorganisering i de kommunala verksamheterna så öppnar ”Öppen Arena” upp sin verksamhet igen under 7 lördagar med start 16 februari kl. 18.00.

 

Klicka här


Se kommande filmer på Biorama

Kommunutvecklingsberedningen

Kommunutvecklingsberedningen, där kultur- och fritidsfrågor numer behandlas, har sitt kommande möte den 12 mars. Ni finner kallelse till mötet en vecka innan via nedanstående länk.

Klicka här


 

 

 

Dela gärna med dig av denna information till fler! Vill du inte längre få detta nyhetsbrev så skicka ett meddelande till Kultur & Fritid

 

Med vänlig hälsning

Kultur- och fritidsenheten

Richard Andersson ungdomskulturutvecklare

Ann-Charlotte Oredsson kultursamordnare

Martin Kalén fritidsstrateg

 

 

Släpp innehåll här