Skriv ut

Skolmiljö

 

Snöröjning och halkbekämpning

Snart är vintern här och vi alla måste hjälpas åt för att hålla gårdarna säkra. I informationsbladet Trygg vintermiljö på Stockholms skolor och förskolor får du viktig information om vinterunderhållet.

 

Informationsbladet Trygg vintermiljö med checklista

 
 
 

Resultat NKI

Fastighetsbarometern eller NKI, Nöjd-Kund-Index som vi också säger, mäts regelbundet i SISAB. Nytt för i år är att resultaten har brutits ner på förvaltarnivå, vilket betyder att vi har fått nya möjligheter för att stärka samarbete och förtroende. Maria tog tillfället i akt och fördjupade sig i svaren.

 

Läs intervjun med förvaltaren Maria Höglund

 
 
Flicka som springer nedför en trappa utomhus
 

Barnkonventionen

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora barndagen. Även i Sverige arrangerades flera olika aktiviteter i anslutning till barnkonventionens dag. Vår hållbarhetsstrateg Åsa Lindgren deltog i Urbanistica Podcast utifrån dagens firande. Podden handlar om stadsplanering och stadsutveckling och lyfter berättelse från de som arbetar och rör sig i staden.

 

I SISAB:s verksamhet präglar konventionen vårt arbete att barnen ska sättas i främsta rummet när bolaget skapar bästa möjliga förutsättningar för att barnen ska få bästa möjliga start med trygga, tillgängliga och sunda skolor och förskolor. En del i det arbetet är att tillsammans med SISAB:s hyresgäster och kunder samverka för att lyfta barnperspektivet inför planering av nya skol- och förskolelokaler. 

 

Lyssna på podcasten med vår Hållbarhetsstrateg Åsa Lindgren

 
 
Driftsamordnare Mats Carlqvist bredvid SOLIDA loggan
 

Bättre inomhusmiljö med AI-driftsystemet SOLIDA

SISAB:s AI-driftsystem SOLIDA väcker uppmärksamhet. Systemet styr, optimerar och analyserar fastigheterna i realtid med hjälp av algoritmer. Arbetet har resulterat i goda effekter på både inomhusmiljön och ekonomin och systemet har vunnit och nominerats till ett flertal priser.

– Vi kan konstatera via våra sensorer och mätningar att vi har förbättrat klimatbalansen i fastigheterna under hela dygnet, vilket resulterat i nöjdare kunder, energibesparingar och minskad miljöpåverkan, säger Mats Carlqvist, Samordnare Styr och Övervakning på SISAB.

Läs mer om SOLIDA i intervjun med Mats Carlqvist

 
Blå Hallen i StadshusetIllustration av uppkopplade fastigheter

Se prisutdelningen till Framsteget från Stadshuset i efterhand

Vad innebär PropTech award? Läs mer om tävlingen och alla nominerade

Se filmen där juryordförande Magnus Svantegård reder ut begreppet PropTech

 

 

Snart fyller SISAB 30 år

Den 1 januari 2021 är det 30 år sedan bolaget bildades, för att staden behövde skilja på ”tegelstenar och läroböcker”. Det ska vi förstås fira! Jubileet kommer att löpa som en röd tråd (diskret intråcklad) genom årets aktiviteter. Genom att se bakåt hämtar vi inspiration att ta oss an dagens och morgondagens utmaningar. Vi vill tydliggöra vad SISAB har bidragit med och framför allt hur vi bidrar till att bygga det framtida stadsrummet. Håll utkik efter SISAB Stories på vår Facebook och LinkedIn sida under 2021.

Jubileet till ära så har vår vision också fått ett tillägg:
Ledande inom utbildningsmiljöer – sedan 1991

 
 
 
 

FacebookLinkedIn  | Sisab.seLediga jobb  

 
 
 

Nyhetsbrevet Skolmiljö skickas ut till dig som arbetar i en SISAB fastighet. Hör gärna av dig med tips på vad vi kan ta upp i brevet tillkommunikation@sisab.se