Aktuellt just nu


Framtidsmaskinen Halland – 10 mars 2016 – Halmstad Arena

Framtidsmaskinen är Hallands största mötesplats för näringslivet och ungdomar som driver UF-företag.  

På Framtidsmaskinen kommer du dels få möjlighet att diskutera och utveckla framtidens arbetsmarknad men även möta 600 av de UF-företagare som du kommer att jobba med eller konkurrera mot om sisådär 10 år. Knyt kontakter, snacka och utbyt erfarenheter. 

Det är kostnadsfritt att delta, så boka dig redan idag – detta vill du inte missa!

Läs mer och anmäl dig här


Företagarfrukost 18 mars

Den 18 mars går nästa företagarsammankomst av stapeln. Denna gång arrangerar vi tillställningen tillsammans med Företagarna i Hylte. Ni inbjudes till en härlig frukostbuffé kl 09:00 hos Nya Rydö Golfkrog och utöver trevligt sällskap kommer vi att prata onlinemarknadsföring samt hemsideoptimering. Mer informtion kommer när det närmar sig, men lägg redan nu in datumet i din kalender!

Vi ses!


Ta chansen att minska energianvändningen i ert företag

Att minska användningen av energi och öka andelen förnybar energi kan göra att ditt företag både minskar sina kostnader, blir mer konkurrenskraftigt och påverkar miljön mindre. För att små och medelstora företag ska kunna ta steget att energieffektivisera och sänka sin energianvändning erbjuder Energimyndigheten flera olika stöd. Stöden finansieras av regeringen och Europeiska regionala utvecklingsfonden via Nationella regionalfondsprogrammet som förvaltas av Tillväxtverket. Mer information om Energimyndighetens stöd till små och medelstora företag

hittar du här

För dig som redan har gjort en energikartläggning - gå med i ett energieffektiviseringsnätverk

Vad är ett energieffektiviseringsnätverk?

Ett energieffektiviseringsnätverk är ett regionalt företagarnätverk som små och medelstora företag kan gå med i för att få hjälp och stöd i sitt arbete med att sänka energianvändningen i företaget. Nätverken kan bestå av 8-16 företag med en energianvändning över två gigawattimmar (GWh). En nätverkskoordinator utsedd av Energimyndigheten leder nätverken och har en energiexpert kopplat till sig som ger stöd och råd. Nätverken kommer att arrangera ett flertal träffar per år.  Nätverken kommer att starta under 2016 och pågå i fyra år från det att nätverken startar.

Vad får man som deltagande företag?

Förutom möjligheten att utbyta erfarenheter med andra företag som också arbetar för att sänka sin energianvändning så får företagen bland annat hjälp att söka stöd för och genomföra en energikartläggning eller uppdatera en befintlig samt genomföra de åtgärder som energikartläggningen resulterat i. Företagen får också tillgång till 150 timmars expertrådgivning från nätverkets energiexpert och kontinuerligt stöd i arbetet med energieffektivisering.

Läs mer här


Industriell Dynamik - din framtida partner?

Genom nätverket Industriell Dynamik kan IUC Halland bidra till att stärka de tillverkande företagens utveckling av produkter, produktion och marknader.

Industriell Dynamik erbjuder hjälp med behovsanalys och upp till 8h kostnadsfri konsultation som fördjupningsinsats. Målet är att stödja tillväxt och stärkt konkurrenskraft genom ökad utvecklingskraft och support för innovation hos företag. De vill stärka förnyelse, tillväxt och konkurrenskraft i existerande företag men också skapa ett närmande mellan regionens företag och den akademiska världen.

ID riktar sig främst mot små och medelstora företag som ägnar sig åt framställning av varor eller industrinära tjänster och inte har mer än 250 anställda. Ett SMF får inte ägas mer än till 25 % av ett icke-SMF, undantag kan göras för företag som ägs av institutionella ägare eller riskkapitalbolag. Årsomsättning skall heller inte överstiga 50 MEUR.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta Urban Thuresson urban.thuresson@iuchalland.se Mobil: 072 5095320

Läs mer om Industriell Dynamik här


Sugen på ett nytt smultronställe?

Hylte guiden för 2016 finns nu att hämta hos Hylte Turism & Näringsliv på Fabriksgatan 1 i Hyltebruk. Här hittar du inspiration ifrån vår kommuns alla besöksnäringsföretag och vi garanterar att du kommer att finna nya smultronställen.

 

Är du i behov av konferensanläggning? I Hylte kommun finns ett brett utbud av lokaler att hyra för er företagssammankomst.

Du hittar en förteckning över anläggningar här


Du har väl inte glömt att nyttja Timbanken?

Timbanken är Region Hallands och kommunernas affärsutvecklarstöd för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta ett. När du öppnar konto i Timbanken får du tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året inom följande områden.

Affärsplan och Affärsstrategi
Ekonomi
Juridik
Marknad och Sälj
Ledning
Personal och Organisationsutveckling
Produkt-/tjänsteutveckling
Import/Export

Rådgivningen och konsulthjälpen inom varje område utförs av 30 kvalificerade konsulter och specialister som valts ut och upphandlats av Region Halland.

Läs mer och anmäl dig här


Går det bra för ditt företag eller finns det någon särskild entreprenör som du vill att vi ska skriva om? Vi vill gärna lyfta positiva händelser som sker i Hylte kommuns näringsliv. Tveka inte att höra av dig till evelina.samuelsson@hylte.se med ditt tips!


Vi vill även påminna om att Hylte Näringsliv & Turism finns på Facebook och Instagram, gå gärna in där och "gilla" våra sidor för kontinuerliga uppdateringar om nyheter samt vad som sker i Hylte kommuns näringsliv.

Hylte Näringsliv på Facebook

Hylte Turism hittar du på Instagram under #upplevhylte samt Facebook

Vänliga hälsningar

Evelina Samuelsson, Näringslivsutvecklare
Telefon: 073-371 83 53
Mail: evelina.samuelsson@hylte.se 


Lena Hagman-Bogren, Tursitkoordinator
Telefon: 073-371 82 14
Mail: lena.hagman-bogren@hylte.se