Föreningsbrev 4 - 2017

Ny wifi-lösning för besökare

Det tidigare gästnätverket www-nätet har nu ersatts av ett nytt gästnätverk: _UK_GUEST. Det nya nätverket är tillgängligt för alla i Umeåregionen med ett bibliotekskort. 

För att ansluta till _UK_Guest kan du använda:

  • Ditt bibliotekskortsnummer samt tillhörande PIN-kod.
  • Ditt personnummer tillsammans med bibliotekskortets PIN-kod.

 Gästnätverket är tillgängligt på alla de anläggningar där Umeå kommun har wifi, se sidan för trådlösa nätverk.


Dialogmöte med individ- och familjenämnden

Välkommen på dialogmöte mellan sociala föreningar, representanter från individ- och familjenämnden och föreningsbyrån. Ta chansen att träffa ansvariga politiker och var med och forma hur den framtida dialogen ska se ut. Det är också ett bra tillfälle att lyfta det som är viktigt i er organisation. Skicka gärna diskussionspunkter i förväg om det är något som du vill ha med på dagordningen. 


Datum: 31 maj

Tid: 18.00 – 20.00

Plats: Väven, Upplev Multisal

 

Anmälan senast 26 maj via mejl till Sara Nordström, sara.nordstrom@umea.se  

Vi bjuder på vegetariskt fika. Meddela vid önskemål om specialkost.

 

Varmt välkommen!


Uppträd på öppen scen i Väven hösten 2017

Vävens populära koncept ”Öppen scen”, på vår kaféscen vid älven, går in på sin sjätte säsong. Umeå kommun har nu glädjen att återigen bjuda in alla Umeås musik-, dans- och andra scengrupper till en ny omgång hösten 2017. Säsongen startar i mitten av september och pågår fram till jul.  

Upplägget för Öppen scen ser ut som följer:

  • Som scengrupp lånar man gratis kaféscenen mot att arrangemanget är publikt och har fri entré. Vid program som eventuellt kräver ommöblering i kaféet sköter ni detta själva.
  • Ni svarar för egen ljudteknik, men det går också att hyra Vävens mobila ljudutrustning liksom vårt fina piano mot en mindre avgift.
  • Tisdagskvällar och söndagseftermiddagar är våra normala Öppen scen-tider. Andra dagar och tider kan bli aktuella, utifrån gruppens egna önskemål och vad som i övrigt händer på Väven.
  • Ert program annonseras på Vävens hemsida och digitala skärmar samt i Allt om Västerbotten, förutsatt att vi i god tid får en kort text +en högupplöst bild från er.
  • Ni svarar för all övrig marknadsföring utanför Väven och i sociala medier, där det tydligtska framgå att Umeå kommun är arrangör.
  • Uppstår det konkurrens om tider förbehåller vi oss rätten att prioritera grupper och artister som inte tidigare framträtt på Öppen scen.  

Om ni vill delta väljer ni en tisdag eller söndag under hösten och hör av er till Helge von Bahr senast den 8 juni! Välkomna så klart också med dina/era frågor!

Helge von Bahr, Vävens programavdelning, telefon: 090-16 33 67, helge.von.bahr@umea.se  


Delta i Väven Panorama på Väven 6 - 9 september

Brokiga och lustfyllda dagar med kulturmöten, kulturdelaktighet och kulturupplevelser. Dagar med internationella, nationella och lokala utblickar. En spin off till kulturhuvudstadsåret med Väven som centrum och mångfald som ledstjärna.

Vi välkomnar Umeås alla musik-, dans- och scengrupper som vill vara med och framträda på vår fina caféscen i Öppna foajén nere vid älven! Vi har riggat för er med teknik och scen och publik torsdag, fredag, lördag kl. 16-19.

Kontakta Helge von Bahr om ni vill delta senast den 8 juni!

Helge von Bahr, Vävens programavdelning, tel 090-16 33 67, helge.von.bahr@umea.se  


Aktuellt om bidrag från Umeå kommun


Bidrag till sommarlovsaktiviteter fördelat

Föreningsbyrån har nu fördelat de statliga medlen för gratis sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år. Tolv föreningar har beviljats stöd, bland annat Umeå bangolf för gratis minigolf, Sverok Västerbotten för spelaktiviteter på Ålidhem och Röbäcks 4 för aktiviteter på 4h-gården i Röbäck.

 

Föreningar kan fortfarande söka stöd för sommarlovsaktiviteter via de ordinarie projektstöden och tillfälligt kulturarrangemang. Glöm inte att lägga in era sommaraktiviter på www.alltomvasterbotten.se  och markera aktiviteten med "skollov" för att aktiviteten ska komma upp på www.umea.se/handerpalovet

 

Ansök om projektbidrag

Ansök om tillfälligt kulturarrangemang


Vad tycker du?

"Tyck om din fritid" finns till för att du ska kunna lämna in dina synpunkter, förslag, klagomål och idéer som rör vår verksamhet.

Var med och påverka - din åsikt är viktig. Dina synpunkter och förslag är oerhört viktiga för oss för att vi ska kunna utveckla vår verksamhet på ett sätt som stämmer överens med dina och din förenings önskemål.

Lämna dina synpunkter och läs mer på www.umea.se/tyckomdinfritid

 

 
 
 
 

Sök bidrag till din förening

Genom föreningsbyrån kan du söka bidrag till din föreningsverksamhet. Vilka bidrag som finns att söka och vad som gäller för att du ska kunna söka dem kan du läsa mer om på våra bidragssidor.

Hur ansöker du?

Alla ansökningar görs via Umeå kommuns digitala blankettbank på www.umea.se/blanketter.

Vilka bidragsregler gäller?

Läs mer om vilka bidragsregler som gäller.

För mer information, kontakta:Föreningsbyrån 090-16 10 00 (växel) fritid.bidrag@umea.se eller läs mer på www.umea.se/foreningsliv


Change the game - save the date

Save the date för den 16 september. Mer information kommer. 

Läs om change the game på www.changethegameumea.se  .


Samarbeta med Länsförsäkringar Västerbotten

Länsförsäkringar Västerbotten samarbetar aktivt med lokala organisationer, föreningar och näringsliv som gör insatser för ett hållbart samhälle. Förebyggande insatser prioriteras och ambitionen är att stödja och engagera sig i frågor som berör många. Berätta för Länsförsäkringar Västerbotten hur ni skulle kunna samarbeta senast 31 maj.

Läs mer och hitta webbformuläret på LFvasterbotten.se/samhallsengagemang  


Idrottsbrevet – nolltolerans mot sexuella övergrepp mot barn

Var femte barn utsätts för ett sexuellt övergrepp före 18 års ålder. Idrottsbrevet är ett initiativ som sprider kunskap, implementerar förebyggande rutiner samt bidrar till dialog mellan vårdnadshavare och idrottsföreningar. Idrottsbrevet är ett färdigskrivet brev som vårdnadshavare kan skicka till sin idrottsförening.

 

Kriminolog Nina Rung har tillsammans med Lars Anrrenius, jurist i barnrättsfrågor har tagit fram idrottsbrevet. Ett flertal kända idrottsprofiler är ambassadörer för idrottsbrevet, så som Patrik Sjöberg, Linnéa Claesson, Börje Salming och Maria Akraka.

 

Läs mer på www.idrottsbrevet.se


Gilla oss på Facebook

Visst vet du om att föreningsbyrån har en Facebook-sida?

På Facebook lägger vi upp matnyttiga tips, påminnelser om bidragstider och annat smått och gott som vi vill dela med Umeås föreningar.

Gilla oss på Facebook


Ladda ner fritidsappen!

Fritidsappen innehåller information om fritidsanläggningar i Umeå kommun med omnejd. Här hittar du allt från pulkabackar och skidspår på vintern till mysiga grillplatser och sköna sandstränder på sommaren. Oavsett om du är sugen på att prova på parkour, spela frisbeegolf eller vandra i naturen så hittar du det du söker i Fritidsappen.

För vissa skidspår, badplatser och andra anläggningar kan du även prenumerera på statusuppdateringar för att alltid kunna hålla dig ajour om när spåren är dragna eller aktuell badtemperatur i havet.

Installera Fritidsappen nu och upptäck äventyret och nya smultronställen!

Ladda ner fritidsappen från AppStore

Ladda ner fritidsappen från Google Play