Föreningsbrev 4 - 2017

Dags att söka lokaltider för säsongen 2017/2018

Nu är det dags för att söka återkommande lokaltider för den kommande inomhussäsongen. Din ansökan behöver lämnas senast söndag 30 april. Enstaka tider kan alla som vanligt boka när som helst under året.

 

Ansökningsblankett hittar du på www.umea.se/blanketter. Du kan även hämta en blankett hos fritid, Södra flygeln på stadshusområdet.

 

För mer information kontakta lokalbokningen 090-16 18 55 eller fritid.bokning@umea.se


Personalförändringar på föreningsbyrån

Outi Krekula

Från och med 12 maj kommer Outi Krekula att vara tjänstledigt från föreningsbyrån. Anledningen är att hon ska prova på nytt jobb som verksamhetsutvecklare på Rädda barnen. Under tjänstledigheten kommer Ida Odeblom att vikariera. Hon tar vid 15 maj.

 

– Jag vill tacka er alla som jag på ett eller annat sätt kommit i kontakt med under dessa år. Ni har alla skapat många härliga minnen som jag tar med mig och jag är helt övertygad om att ni alla bidragit till att jag fått utvecklas i min tjänst på Umeå fritid och föreningsbyrån - tack, säger Outi Krekula.

 

Kontakta Ida Odeblom via mejl ida.odeblom@umea.se eller 090- 16 21 45


Var tänds majbrasorna i Umeå?

Planerar din förening en offentlig majbrasa på Valborgsmässoafton 30 april? - Då får du gärna tipsa om den. Umeå kommun lägger upp alla tips i en nyhet på webbplatsen så att folk som söker kan hitta till brasan i sin stadsdel, sitt kvarter eller sin by. Vi har även information om brandsäkerhet och regler i samband med majbrasor som du kan ta del av.

 

All information samt tipsformulär hittar du i nyheten Var tänds Umeås majbrasor?


Föreläsning med Peter Sundin, avhoppad nazist

Peter Sundin jobbar idag som handläggare på Brottsförebyggande Centrum I Värmland med frågor som rör rasism och nazism. Under denna föreläsning får du följa Peters liv, från rasismen vid köksbordet till hans engagemang i nazistiska kretsar och hur han tog sig vidare och hoppade av.

26 april, kl. 13.00–14.30

Läs mer och anmäl dig till föreläsningen  


Vad tycker du?

"Tyck om din fritid" finns till för att du ska kunna lämna in dina synpunkter, förslag, klagomål och idéer som rör vår verksamhet.

Var med och påverka - din åsikt är viktig. Dina synpunkter och förslag är oerhört viktiga för oss för att vi ska kunna utveckla vår verksamhet på ett sätt som stämmer överens med dina och din förenings önskemål.

Lämna dina synpunkter och läs mer på www.umea.se/tyckomdinfritid

 

 
 
 
 

Sök bidrag till din förening

Genom föreningsbyrån kan du söka bidrag till din föreningsverksamhet. Vilka bidrag som finns att söka och vad som gäller för att du ska kunna söka dem kan du läsa mer om på våra bidragssidor.

Vårens bidragstider

 • Finska Kulturpotten
  30 april
 • Stöd till samlingslokaler
  30 april
 • Stöd till skoterleder
  30 april 

 • Stöd till utebelysning elljusspår
  30 april

 • Stöd till fiskevårdande åtgärder
  30 april

 • Inkluderingsbidrag
  Löpande ansökning

Hur ansöker du?

Alla ansökningar görs via Umeå kommuns digitala blankettbank på www.umea.se/blanketter.

Vilka bidragsregler gäller?

Läs mer om vilka bidragsregler som gäller.

För mer information, kontakta:Föreningsbyrån 090-16 10 00 (växel) fritid.bidrag@umea.se eller läs mer på www.umea.se/foreningsliv


Gilla oss på Facebook

Visst vet du om att föreningsbyrån har en Facebook-sida?

På Facebook lägger vi upp matnyttiga tips, påminnelser om bidragstider och annat smått och gott som vi vill dela med Umeås föreningar.

Gilla oss på Facebook


Ladda ner fritidsappen!

Fritidsappen innehåller information om fritidsanläggningar i Umeå kommun med omnejd. Här hittar du allt från pulkabackar och skidspår på vintern till mysiga grillplatser och sköna sandstränder på sommaren. Oavsett om du är sugen på att prova på parkour, spela frisbeegolf eller vandra i naturen så hittar du det du söker i Fritidsappen.

För vissa skidspår, badplatser och andra anläggningar kan du även prenumerera på statusuppdateringar för att alltid kunna hålla dig ajour om när spåren är dragna eller aktuell badtemperatur i havet.

Installera Fritidsappen nu och upptäck äventyret och nya smultronställen!

Ladda ner fritidsappen från AppStore

Ladda ner fritidsappen från Google Play